بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1400/09/30 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 251
  • - تعداد بازدیدکننده: 194
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مستعدان برتر از تپه حصار دامغان بازدید کردند

بازدید مجازی از تپه حصاردامغان به همت بنیاد نخبگان استان سمنان و همکاری خانه تسنیم و شورای شهر دامغان برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/News/1400/تپه حصار (1).jpeg

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان سمنان؛ در ادامۀ برنامه‌های نخبگانی و با هدف آشنا ساختن اجتماع نخبگانی با جاذبه‌های طبیعی، فرهنگی و اجتماعی کشور، بازدید ملی مجازی از تپه باستانی حصار دامغان با قدمت 6000 ساله به همت بنیاد نخبگان سمنان برگزار شد.



در ابتدای این برنامه، راهنمایان خانه گردشگری تسنیم دامغان؛ به معرفی این خانه تاریخی و فعالیت های خود پرداخته و سپس توضیحاتی درخصوص تپه های تاریخی دامغان و معروفترین ان یعنی تپه حصار دامغان و آثار تاریخی کشف شده از این منطقه ارائه کردند.

در ادامه برنامه ضمن بازدید میدانی آنلاین از تپه حصار دامغان، نصیری مسئول خانه تسنیم ضمن اشاره به مشکلات عبور ریل قطار از وسط این محوطه تاریخی و پیامدها و آثار منفی آن، خواستار چاره اندیشی مسئولین برای تغییر مسیر ریل راه آهن و برآورده کردن این خواسته ملی شدند.

همچنین آقای کوروش روستایی باستان شناس، کاوشگر و مترجم کتاب کاوش‌های تپه حصار دامغان، نوشته اریخ اشمیت، به بیان مطالبی درخصوص اهمیت تپه حصار دامغان و نیز رفع ابهاماتی درخصوص تاریخچه آن پرداخته و گفت: "درحال‌حاضر آخرین فاز یعنی حصار 3 با تدفین‌ها شناخته می‌شود. معماری خاصی از این دوره نمانده است اما نوع و چگونگی تدفین‌ها بسیار پربار و هنر فلزگری دراین دوره به‌اوج رسیده است. صدها هزار مهره و ظروف سنگی از مشخصه‌های این دوره است"

در پایان برنامه مهدی قاسمی رئیس میراث فرهنگی شهرستان دامغان از برگزاری این برنامه ابراز خشنودی کرده و خواستار ادامه این گونه برنامه ها برای آشنایی مستعدان برتر و عموم مردم با آثار تاریخی ایران شدند.

لازم به ذکر است، تپه‌حصار در جنوب شهر دامغان در روستای حیدرآباد و در استان سمنان قرار گرفته‌است. قدمت تمدن پیش از تاریخ این تپه از هزاره ی چهارم تا هزاره ی اول پیش از میلاد می‌رسد. در تپهی حصار سه طبقهی متمایز مربوط به دوران پیش از تاریخ تشخیص داده شد که هر کدام از این سه طبقه نیز به تقسیمات کوچک‌تری طبقه‌بندی شده‌اند. بررسی های باستان شناسی بیان گر آن است که قدمت تمدن در این تپه قدیمی به اواسط هزاره پنجم قبل از میلاد مسیح بازمیگردد و تا ۱۷۰۰ قبل از میلاد مسیح نیز زندگی در آن جریان داشته است اما از آن زمان به بعد خالی از سکنه شده و دیگر کسی در آن زندگی نکرده است. این تپه از سال ۱۹۳۰ میلادی مورد کاوش قرار گرفت وهنور برخی از رازهای آن پنهان مانده است.

جهت مشاهده فیلم بازدید کلیک نمایید.



  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 141855
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم