پیام تسلیت رئيس بنیاد نخبگان استان سمنان
به مناسبت چهلمين روز درگذشت استاد رحيم معماريان
رضا كي پور رئيس بنياد نخبگان استان سمنان در آستانه چهلمین روز درگذشت استاد رحیم معماریان شاعر و پژوهشگر زبان سمنانی، غم فقدان ايشان را كه از پیشکسوتان حوزه فرهنگ بومی، زبان و لهجه سمنانی بودند تسليت گفته و آن را موجب تاثر و تالّم جامعه ادبی و فرهنگی شهرمان دانستند.
مرحوم معماریان در سال ۱۳۲۷ در شهر سمنان متولد شد و پس از طی دوره ابتدایی و متوسطه در این شهر، برای خدمت سربازی به شهرهای گرگان و تربت حیدریه رفت و بعد از پایان خدمت سربازی به استخدام سازمان گمرک ایران درآمد.
هشت سال در شهرهای بندرلنگه، جزیره لاوان، خرمشهر و تهران در گمرک خدمت کرد و یک سال پس از انقلاب اسلامی از سازمان فوق به استانداری سمنان منتقل شد و تا پایان مدت کارمندی در استانداری سمنان خدمت کرد.
مرحوم معماریان در سال ۱۳۸۰ بازنشسته شد و در همین سال، بهطور جدی به شعر و ادبیات سمنانی روی آورد.
نخستین شعر خود را در کنگره زبان سمنانی قرائت کرد و پس از آن در جشنوارهها، همایشها و انجمنهای مختلف بهطور فعال شرکت داشت. مجموعه اشعار استاد رحیم معماریان ویژۀ نونهالان در 60 مرکز پیشدبستانی سمنان با مجوز آموزشوپرورش استان، آموزش داده مي¬شد.
لازم به ذكر است در دي ماه 1396 و در راستای تکریم مفاخر بومی و پاسداشت نخبگی متخصصان و محققان برجستۀ کشور در زمینههای مختلف، مراسم «تجلیل از استاد رحیم معماریان؛ معمار فرهنگ سمنانی»، با حضور سرآمدان، دانشگاهیان، اهالی فرهنگ و هنر و مسؤولان استانی و به همت بنیاد نخبگان استان سمنان برگزار شد.
در این مراسم از زحمات و خدمات ارزندۀ این استاد گرانقدر که از سال 1380 تاکنون 11 کتاب منظوم سمنانی سروده و به چاپ رسانده بود، قدردانی شد.
رحیم معماریان، شاعر و پژوهشگر مطرح در حوزه گویش سمنانی، در تاريخ ۱۶ آبان ماه 99 پس از سالها تحمل رنج ناشی از بیماری، درگذشت.
کتاب «شرینه زفن» (به معنی زبان شیرین) و «وارشه چکّا» (به معنی قطره باران) از جمله آثار این پژوهشگر فقید در حوزه گویش سمنانی است.
بنیاد نخبگان استان سمنان درگذشت این فرهیخته عزیز را به خانواده بزرگوار ایشان و جامعه فرهنگی سمنان تسلیت می گوید.