در امتداد طرح شهید احمدی روشن
ارزیابی نهایی عملکرد هسته پژوهشی با موضوع «طراحی و ساخت سیستم مدیریت انرژی متمرکز با رویکرد مدیریت سمت تقاضا و افزایش بهرهگیری از روشنایی نور روز»
ارزیابی نهایی عملکرد هسته پژوهشی با موضوع «طراحی و ساخت سیستم مدیریت انرژی متمرکز با رویکرد مدیریت سمت تقاضا و افزایش بهرهگیری از روشنایی نور روز» به صورت مجازی-حضوری انجام شد.

به گزارش بنیاد نخبگان استان سمنان، ارزیابی نهایی عملکرد هسته پژوهشی با موضوع «طراحی و ساخت سیستم مدیریت انرژی متمرکز با رویکرد مدیریت سمت تقاضا و افزایش بهرهگیری از روشنایی نور روز» به راهبری دکتر اصغر اکبری فرود به صورت حضوری - مجازی انجام شد. این هسته پژوهشی با همکاری بنیاد نخبگان استان سمنان و با حمایت مالی آن به عنوان یکی از هستههای اولویت محور ذیل طرح شهید احمدی روشن بنیاد نخبگان استان سمنان در دوره هفتم شکل گرفت.
به منظور تشریح موضوع تحقیقاتی این هسته پژوهشی باید گفت:«یکی از اساسیترین چالشهای پیش روی کشور عزیزمان، مسائل مرتبط با حاملهای انرژی است و مطـابق انتظار، انرژی الکتریکی دارای اهمیت بسیاری در سیاستهای کلان کشـور و مسـائل اقتصـادی اسـت. از طرفـی حتی کشورهای پیشرفته نیز از این امر مستثنی نیستند و بهطور مداوم در مبحث بهرهوری انرژی در تلاش هسـتند. بحران انرژی در سالهای اخیر، کشورهای جهان را بر آن داشت تا در مسائل مربوط به انرژی، برخوردی متفاوت داشته باشند و در این میان جایگزینی انرژیهای فسیلی با انرژیهای تجدیـد پـذیر و ازجملـه انـرژی خورشـیدی به منظور کاهش و صرفهجویی در مصـرف انـرژی، کنتـرل عرضـه و تقاضـای انـرژی و کـاهش انتشـار گازهـای آلاینده، با استقبال فراوانی روبهرو شده است. افزایش روز افزون مصرف انرژی الکتریکی و همچنین گرمایش کرهزمــین باعــث ایجــاد شــرایط ناپایــدار در تــأمین بــرق و بــروز خاموشــیهای گســترده، خواهــد شــد. ار طرفی محدودیتهای تأمین برق صنایع و تعطیلی آنها لطمه قابـل توجهی بـه اقتصـاد ملـی وارد میکنـد و در واقـع ایـن روش، مدیریت مصرف نیست؛ بلکه محدودیت مصرف است. همانطور که میدانیم احداث نیروگـاههـای بـرق بسیار پرهزینه است و با توجه به ضرورت آن، تنها راهکار نیست و راهکارهای بسیار کم هزینهتری از قبیـل بهـرهگیری از سیستمهای بهرهگیری از نور روز نیز وجود دارد؛ اما استفاده بهینه از سیستمهای بهرهگیری از روشـنایی نـور روز DLHS میتوانـد سـهم قابـل توجهی در کـاهش مصـرف انـرژی داشـته باشـد. در کشـور مـا بخـش قابل توجهی از انرژی الکتریکی در بخش تأمین روشنایی ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری مصـرف میشود که عدم طراحی مناسب ساختمانها و همچنین عدم وجود تجهیزات مناسب بهرهگیـری و کنتـرل نـور روز، باعث شده است که مصرف انرژی الکتریکی در بخش تأمین روشنایی در کشور ما، بسیار بیشتر از حد اسـتاندارد و متعارف باشد. این مسئله به نوعی، اسراف انرژی الکتریکی محسوب میشود. حال آنکه میتوان بـا بـهکارگیری سیستمهای بهرهگیری از روشنایی روز تا حد زیادی از شدت انرژی در این بخش کاست.»
آدرس کانالهای اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان سمنان در پیام رسانهای بله و ایتا:
https://ble.ir/semnanbmn