بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1402/11/02 - 12:45
  • - تعداد بازدید: 81
  • - تعداد بازدیدکننده: 76
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در امتداد طرح شهید احمدی روشن

ارزیابی نهایی عملکرد هسته پژوهشی «زئوپک»

ارزیابی نهایی عملکرد هسته پژوهشی «زئوپک» به راهبری دکتر کیانا پیوندی با موضوع تحقیقاتی «ساخت پکیج نیمه صنعتی حذف آرسنیک از آب تا حد استاندارد آب شرب» انجام شد

به گزارش بنیاد نخبگان استان سمنان، ارزیابی نهایی عملکرد هسته پژوهشی «زئوپک» به راهبری دکتر کیانا پیوندی با موضوع تحقیقاتی «ساخت پکیج نیمه صنعتی حذف آرسنیک از آب تا حد استاندارد آب شرب» به صورت حضوری در محل بنیاد نخبگان استان انجام شد. این هسته پژوهشی در دوره هفتم طرح شهید احمدی روشن تشکیل شد. در شرح موضوع پژوهشی این هسته باید گفت از میان شاخص های مهم جهانی، توجه به محیط زیست همواره از ارکان اصلی بوده و در این راستا، آب به عنوان یک ماده طبیعی محدود که بقا و پایداری اکوسیستم به آن وابسته است دارای اهمیت فوق العاده می باشد. از این رو، از سال ها پیش، محققان تلاش هایی را در جهت حذف انواع آلاینده های آب، به منظور دست یابی به آب شرب سالم آغاز نموده اند و متاسفانه همچنان آزمایشات حاکی از وجود یون های مزاحم و ناخالصی در آب شرب برخی از مناطق است که قطعا نیاز به حذف دارد. آلاینده‌هایی از نوع فلزات سنگین، توسط فرآورده‌های ساخته شده توسط انسان در صنعت و کشاورزی به وجود می آید که از جمله آنها می توان به جیوه، مس، کروم، سرب، آرسنیک، روی، کبالت، آلومینیوم و مواد شیمیایی خطرناک، رنگ‌ها و ترکیباتی مانند حشره‌کش‌ها و کودها اشاره کرد. بر اثر استفاده‌ی نامتعارف از سفره‌های آب زیرزمینی و کاهش سطح آب در چاه‌ها نیز حجم عناصر به ویژه فلزات سنگین در آن‌ها به شدت افزایش می‌یابد که این امر سبب شده تا بسیاری از آب‌های مورد استفاده در کشور دچار آلودگی ناشی از فلزات سنگین شود. فلزات سنگین به عناصری با جرم اتمی بین 5/63 تا 6/200 و وزن مخصوص بزرگتر از 5 گرم بر سانتیمتر مکعب اطلاق می‌شود که وجود این فلزات در آب آشامیدنی تهدیدی جدی برای سلامت انسان است. در این طرح، سعی بر آن بوده تا با بهره گیری از جاذب های بومی مناسب و اصلاح آنها، مقدار آرسنیک موجود در آب روستای هدف پس از عبور از پکیج تصفیه و فیلترهای مورد نظر، به حد استاندارد رسیده و حذف این نوع خطرناک از فلزات سنگین با راندمان مطلوب انجام گیرد. ضمنا تلاش خواهد شد تا فرآیند آماده سازی و فرآوری جاذب به سمتی سوق داده شود تا از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد.

1- بررسی روش های فرآوری جاذب های بومی

2- جایگزینی روش ها و مواد ارزان تر با مواد قدیمی

3- انتقال تجربیات آزمایشگاهی به مقیاس بزرگ تر

4- انجام تست های طبقه بندی شده آزمایشگاهی به صورت ناپیوسته و نیمه پیوسته

5- تکرار نتایج آزمایشگاهی در مقیاس نیمه صنعتی

6- ساخت پکیج نیمه صنعتی با هدف حذف آرسنیک

 

جهت آگاهی از فعالیت‌ها و روند پژوهشی این هسته می‌توانید به آدرس صفحه اختصاصی این هسته پژوهشی به نشانی https://semnan.bmn.ir/ar7peyvandi مراجعه نمایید.

 

 

 

 

 

آدرس کانال‌های اطلاع رسانی بنیاد نخبگان استان سمنان در پیام رسان‌های بله و ایتا:

https://ble.ir/semnanbmn

https://eitaa.com/semnanbmn

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 169483
کلمات کلیدی
مدیر سمنان
خبرنگار

مدیر سمنان

تصاویر