بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

ناب

 

 

 

افزایش بازدهی فرآیند روغنکشی دانه روغنی سویا با پرتو دهی امواج صوتی (مایکروویو)

 

 

مصرف روزافزون دانه سویا، بعنوان گیاه استراتژیک قرن، صرفه جوئی در مصرف انرژی برای جداسازی روغن از این دانه ارزشمند را ضروری می نماید. از روش های مدرن در جداسازی روغن به وسیله حلال از دانه سویا، استفاده از فرآیند اولتراسونیک و مایکروویو می باشد، که نتیجه آن از کاهش حلال مصرفی هگزان برای درصد قابل توجهی از دانه های سویا و انرژی مصرف شده مورد بررسی قرار گرفته است. در ایده‌ی عملکرد دستورالعمل امواج جداسازی به اولتراسونیک به وسیله شدت حلال مشخص، هگزان در طی فلیک های جداسازی سویا به روغن اضافه شده و مورد تاثیر امواج اولتراسونیک با شدت یکسان و در زمان های متفاوت قرار می گیرد؛ راندمان و ترکیبات روغن استحصال شده بعد از جداسازی آن، تعیین می گردد.

هدف گیری خاص این طرح جداسازی بوسیله حلال و به همراه اولتراسونیک و یاتأثیر مایکروویو، که زمان آن کوتاه تر و هم چنین کاهش مصرف هگزان را به دنبال دارد. جداسازی روغن سویا از دانه آن به وسیله حلال و به همراه استفاده از اولتراسونیک و  مایکروویو می تواند موجب  بهبود بازده و کاهش زمان فرآیند گردد.

اهمیت انجام این طرح برای کشور در صنعت به این دلیل است که روغنکشی و روغن نباتی در اغلب کشورهای جهان جزء صنایع استراتژیک و پر اهمیت قلمداد می شود. در کشورما نیز صنعت روغن نباتی وجود دارد که از مهم ترین کالای سبد مصرف خانوارها را شامل می‌شود. هرگونه نسبت صرفه جویی در این صنعت تاثیر بسزایی در مصرف انرژی خواهد داشت و با توجه به این نکته که صنایع روغنکشی و روغن نباتی در کشور ما بیش از دو برابر صنایع روغنکشی و روغن نباتی ژاپن انرژی بر می باشند، پتانسیل صرفه جوئی  در این صنعت آشکار می گردد.

 سیستم پایلوت آزمایشگاهی ساخته شده و با آزمایش های انجام شده درحالت افقی  نتایج دلخواه به دست آمد. هم  دانه سویا و هم فلیک و هم کراک در مدت ۵ دقیقه تست شدند و با نتایج رضایت بخش، کراک در مدت ۵ دقیقه بطور یکنواخت تا ۴۵ درجه سانتیگراد گرم شد و فلیک های سویا تا حدود ۵۵ درجه یکنواخت پخت شدند. رطوبت حدود نیم درصد کاهش یافت. نمونه های تیمار داده شده توسط آزمایشگاه نابدانه با دستگاه سوکسوله و حلال هگزان در زمانهای ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ دقیقه درصد استحصال های روغن اندازه گیری شد که جدول مقایسه ای آن باستحضار می رسد.

 

مراحل ساخت دستگاه آزمایشگاهی

 

 

 

 

 

برای دسترسی به آدرس شرکت این جا کلیک کنید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نشست های هم اندیشی مجازی و حقیقی در راستای تحقق اهداف هسته

 

 

 
 
 

 

فعالیت های فرهنگی

میهمانی افطاری اعضای هسته در ماه مبارک رمضان

 

 

پخش ارزاق به مناسبت شهادت امام صادق(ع)

 

 

 

خرید کتاب" من مادر مصطفی" برای توزیع

 

 

خرید کتاب "آسمان به زمین الصاق شد" برای اعضای هسته

 

 

پخش نذری در ایام سوگواری ماه محرم

 

اهدای دو کتیبه‌"اباعبدالله" یکی به شرکت نابدانه سمنان و دیگری به هیئت دانشجویی استان سمنان(هیئت ابناالحسین) تجلی فرهنگ عزاداری حسینی و پیوند صنعت و دانشگاه

 

 
 
 
 
 
 
 
اهدای کتاب زندگینامه شهید احمدی روشن به دانش آموزان دبیرستان شهید بهشتی استان سمنان به کوشش هسته‌ی "ناب"
 
با حضور و پیگیری اعضای هسته "ناب" و هماهنگی های لازم با معاونت پرورشی محترم  دبیرستان تیزهوشان شهید بهشتی مقطع متوسطه اول، ضمن صحبت یکی از دانشجوهای هسته برای روشنگری و تبیین الگوی زندگی دانش آموزان، ۳۰ جلد کتاب زندگینامه‌ی شهید احمدی روشن با عنوان"من مادر مصطفی" به همراه امضای نویسنده بر روی صفحه‌ی اول همه‌ی کتاب‌ها به دانش آموزان اهدا شد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
کمک هزینه‌ی خرید تجهیزات مورد نیاز بخش کودکان سرطان خون توسط شرکت روغنکشی ناب‌دانه سمنان 
 
 با حضور و پیگیری اعضای هسته‌ی "ناب" طرح شهید احمدی روشن بنیاد ملی نخبگان، مورخ چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در بیمارستان امیرالمؤمنین استان سمنان دیداری رقم خورد.
در این نشست دکتر دادخواه مدیریت محترم به همراه مددکاری بیمارستان به گفت وگو با هسته‌ی طرح و مدیران شرکت نابدانه، پیرامون مسائل بخش اطفال و شناسایی بهترین انتخاب برای کمک هزینه پرداختند. در ادامه آقای دکتر محمد قضوهی، راهبر محترم هسته‌‌ی احمدی روشن و مدیر شرکت روغنکشی نابدانه سمنان در جهت برطرف شدن مشکلات به نمایندگی از شرکت نابدانه مبلغ ۱۵۰/۰۰۰/۰۰۰ریال به خیریه بیمارستان اهدا نمودند. در پایان نشست، ضمن دیدار با بیماران و پرستاران، هدیه‌ای از طرف شرکت نابدانه به پرستاران بخش اطفال اهدا شد و از زحمات آنان تشکر و قدردانی گردید. در ادامه هسته‌"ناب" طرح شهید احمدی روشن در پی صحبت‌های متعدد از پزشکان امیرالمونین در جریان بحران کمبود خون در استان قرار گرفت و در طی حرکت خداپسندانه از اعضای این هسته اقدام به اهدای خون نمودند. امید است تا با این کار دیگر عزیزان را تشویق به عمل خیر کرده و ریشه‌های امید را در این استان به کمک هم محکم تر کنیم.
 
 
 
 
 
 
 
 
دیدار اعضای هسته ناب با مسئولان بنیاد نخبگان استان سمنان
روز چهارشنبه مورخ ۱۰ آبان ۱۴۰۲ اعضای هسته‌ی "ناب"طرح شهید احمدی روشن به راهبری دکتر محمد قضوهی ضمن دیدار با مسئولان بنیاد نخبگان استان سمنان به گفتوگو پیرامون هسته‌ی مسئله محوری‌و پژوهشی طرح پرداختند. دکتر کی‌پور ریاست محترم بنیاد نخبگان استان سمنان، با تحسین فعالیت‌های پژوهشی و فرهنگی اعضای هسته‌ی ناب، برای ایشان آرزوی موفقیت نمودند. در آخر از طرف شرکت نابدانه به مسئولان بنیاد ملی نخبگان، بسته‌‌های هدایایی تقدیم شد و از زحمات آنان تشکر و قدردانی گردید.
 
 
 
 
 
 
 
حضور اعضای هسته"ناب" در دانشگاه سمنان 
 
ضمن در نظر داشتن ارتباط و تبادل صنعت و دانشگاه، همانطور که بازدید از کارخانه روغنکشی نابدانه صورت گرفته بود، بازدید از دانشگاه سمنان(کتابخانه‌ی مرکزی،آزمایشگاه فناوری) نیز انجام پذیرفت. در پایان اعضای هسته‌ی "ناب" طرح احمدی روشن، سه جلد کتاب "آسمان به زمین الصاق شد" را به کتابخانه مرکزی دانشگاه سمنان اهدا نمودند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
نشست های صمیمی و دورهمی گروهی هسته " "ناب"
 
صرف ناهار،مطالعه‌ی کتاب،صحبت و تبادل ایده و نظرات و انتقال تجربیات بین اعضای هسته از روزهای خاطره انگیز طرح احمدی روشن در هسته‌ناب برای همیشه ماندگار خواهد بود.
 
 
 
 
 
 
 
 
با پیگیری هسته "ناب" بازدید دانش آموزان دوره متوسط اول دبیرستان سمپاد شهید بهشتی استان سمنان از کتابخانه‌ی مرکزی و آزمایشگاه دانشکده شیمی دانشگاه سمنان انجام شد. امید است آشنایی دانش آموزان با محیط دانشگاهی برای آن‌ها انگیزه مضاعف ایجاد نماید.