گفتگوی اختصاصی پایگاه نوید شاهد سمنان با ریاست بنیاد نخبگان استان سمنان به مناسبت روز جانباز
جانبازان با خدا معامله کردند
به مناسبت روز جانباز، پایگاه خبری نوید شاهد سمنان گفتگویی با دکتر "داود فیض" رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان داشته است.
به گزارش بنیاد نخبگان استان سمنان به نقل از نوید شاهد سمنان، این گفتگو به شرح زیر تقدیم حضور می شود:
لطفاً خودتان را بیشتر معرفی کنید.
دکتر فیض: من داود فیض هستم. عضو هیات علمی دانشگاه سمنان و رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان.
چه مدت در جبهه ها حضور داشتید و مهمترین عملیات هایی که شرکت کردید چه بوده است؟
دکتر فیض: حدود سیزده ماه در جبهه حضور داشتم و در عملیات های کربلای پنج، والفجر هشت و بیت المقدس سه حضور داشتم.
چگونه و در چه عملیاتی به مقام جانبازی نایل آمدید؟
دکتر فیض: در عملیات بیت المقدس سه، هشتم اسفند 1366 از ناحیه هر دو پا و شکم مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفتم. همان خمپاره ای که شهید کاظم عاملو به شهادت رسید و تقریبا 9 نفر دیگر هم مجروح شدند. اون خمپاره باعث قطع شدن پای چپم شد و پای راستم دچار شکستگی شد و شکم من هم الحمدلله با عمل جراحی بهبود یافت.
با چه شهدایی همرزم بودید و اگر خاطره ای از ایشان دارید برایمان بگویید.
دکتر فیض: با شهدای زیادی همرزم بودم. بعضی ها در همان عملیات شهید شدند تعدادی هم در عملیات های دیگر. شهید اسدالله قاضی که در عملیات والفجر هشت با هم بودیم و در عملیات کربلای پنج به شهادت رسید. همچنین استاد شهید محمدباقر جمال که در عملیات والفجر هشت به شهادت رسید.
شب بعد از عملیات والفجر هشت در جزیره ام الرصاص مستقر بودیم یک خمپاره نزدیکی ما به زمین خورد. یک ترکش وارد سر شهید محمدباقر جمال شد. چون من امدادگر بودم سریعا اقدام به بانداژ سر ایشان کردم که از خونریزی جلوگیری کنم ولی متاسفانه به دلیل جراحت زیاد و صدمه به سر، ایشان به فیض شهادت نایل آمد.
صحنه ای هم که شاید برایم بسیار سخت و دردآور بود این بود که قبل از شروع عملیات در کانالی در حال حرکت بودیم دسته ای از بچه های سمنان به فرمانده ای داود حقیقت جلوتر از ما حرکت می کردکه ناگهان دو خمپاره وسط این دسته حدوداً سی نفری برخورد کرد که تقریباً چهار یا پنج نفر سالم ماندند و بقیه شهید یا مجروح شدند که یکی از این شهدا شهید مجید صافی بود. بعضی از این شهدا هم مفقودالاثر شدند و بعدها پس از تفحص پیکرشان پیدا شد.
در جبهه دایم با شهدا سرو کار داشتم که می توانم از آنها شهیدان محمدباقر حسن نو، محمدباقر فخاری، محمد فخاری، حسین سنگسری، مجتبی صبوحی و برادران شهیدم محمدتقی و عباسعلی فیض را نام ببرم.
برادران شما در کدام عملیات به شهادت رسیدند؟
دکتر فیض: عملیات بدر
نسل سوم و چهارم انقلاب را چطور می بینید و چه توصیه ای به آنها دارید؟
دکتر فیض: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند نسل امروز در خیلی از موارد امید بخش ظاهر شدند و گاهی وقت ها خیلی جلوتر از نسل ما بودند. جوان های متعهدی که با داشتن فرزند خردسال در این وانفسا رفتند و به عنوان مدافعان حرم از حریم اهل بیت (ع) محافظت کردند و تعدادی از آنها به شهادت رسیدند مثل شهید حججی و شهید محمد حسین حمزه و ...
این ها به نوعی همان یادگارهای شهدای جنگ هستند و می توان گفت این جوان ها گاهی اوقات از ما هم جلوتر هستند.
اگر بخواهیم توصیه ای به آنها داشته باشیم این است که ما بیشتر باید با شهدا انس بگیریم و بیشتر از آنها الگو بگیریم. راه الگو گرفتن شهدا اینطوریست که با سیره شهدا بیشتر مانوس شویم و بیشتر مطالعه کنیم.
دوست دارم در اینجا چند کتاب معرفی کنم که اگر جوانان بخواهند از شهدا الگو بگیرند این کتاب ها بسیار خوب هستند. کتاب "سلام بر ابراهیم" که خاطراتی از شهید ابراهیم هادیست، کتاب "سه ماه رویایی" زندگی نامه و خاطراتی از شهید کاظم عاملو و کتاب "سه دقیقه در قیامت" خاطرات جانباز 70 درصدی است که تجربه یک مرگ تدریجی را بیان می کند که ایشان از مدافعان حرم نیز بوده اند و نام ایشان بنا به دلایلی مخفی است.
این کتاب ها به ما یاد می دهد که چگونه زندگی کنیم و چگونه از شهدا یاد بگیریم. البته باید گفت با مطالعه زندگی هر شهید نکاتی برای یادگیری وجود دارد ولی اگر بخواهم کتابی را به جوانان عزیز توصیه کنم این کتاب ها به نظرم کتاب های بسیار خوبی برای نسل جوان هستند. من هم در این ایام بیشتر وقت خود را با مطالعه می گذرانم.
به عنوان رئیس بنیاد نخبگان استان، عمده وظایف این بنیاد چیست؟
دکتر فیض: ما سه وظیفه عمده داریم شناسایی، هدایت و حمایت، استفاده از ظرفیت نخبگان
در حوزه های متنوعی شناسایی نخبه و استعداد ها صورت می گیرد؛ علم، فناوری، اختراعات، ادبیات، هنر و قرآن گروه های نخبگانی هستند که که مورد حمایت ما قرار می گیرند.
مهمترین کار ما شناسایی نخبگان و صاحبان استعدادی است که می توانند در آینده نخبه شوند از این عزیزان حمایت می کنیم برای شکوفا شدن استعداد آنها و در نهایت بکارگیری از ظرفیت های این عزیزان است.
با توجه به شرایط امروز کشور و شیوع بیماری کوید19، چه نکات در این زمینه برای عموم مردم و بخصوص جانبازان سرافراز کشور دارید؟
دکتر فیض: ما نمی توانیم فراتر از توصیه های بهداشتی و درمانی که توسط مسئولین مربوطه مطرح می شود توصیه ای داشته باشیم به نظر من همان در خانه ماندن و به حداقل رسانیدن ارتباطات با دیگران مهمترین نکته ای است که همه تاکید می کنند. در خانه هم باید مخصوصاً جانبازان عزیز برنامه ریزی کنند و با فرزندانشان بازی ها و ورزش هایی را متناسب با وضعیت جسمانی خود انجام دهند چون آسیب پذیری این قشر بیشتر است و باید بیشتر مراقب خود باشند. اگر توسط بنیاد شهید کتاب های خوب برای مطالعه به دست این عزیران برسد تا وقتشان را بصورت مفید پر کنند که دچار افسردگی و بیماری روحی و روانی نشوند.
در پایان اگر صحبتی در ارتباط با روز جانباز مانده است بفرمایید.
دکتر فیض: به هر حال شاید ما در این روز نتوانیم کاری به عنوان جانباز انجام دهیم اما اگر بنیاد شهید و مقامات مسئول بتوانند بیشتر از پیش مقام و شأن جانبازان عزیز را مورد توجه قرار دهند، تکریم و پاس داشتن مقام آنها می تواند برای آنها روحیه بخش باشد هرچند این قشر توقع زیادی از کسی ندارند و معامله ای کرده اند با خدای خودشان. به نظر من دستگاه های مسئول باید از جهت مادی و معنوی برای این عزیزان بیشتر تلاش کنند.